Kategorier
Ikke kategoriseret Podcasts & podcasting

Podcasts & podcasting vol. 64 – Intermezzo

Dette er en lidt speciel udgave af Podcasts & podcasting. Et er at det er skrevet under påvirkning af en let sommerforkølelse, hvilket nok unægteligt har påvirket min motivation. Noget andet er, at jeg i et stykke tid har gået og funderet lidt over om formen for nyhedsbrevet stadig er den rigtige. Det er efterhånden mere en 2,5 år siden jeg startede med at sende Podcasts & podcasting ud og i den periode er det sket ekstremt meget inden for podcasting både globalt og lokalt i Danmark. Jeg har nået at anbefalet en de forskellige podcasts og jeg har fået skrevet om en del forskellige emner.

Jeg har ikke lyst til at holde op med at skrive, men jeg tror jeg er nået til et punkt, hvor jeg er nødt til at eksperimentere lidt med formen. Jeg har endnu ikke lagt nogen helt ny plan for hvordan jeg forestiller mig at det skal være, men jeg kan berolige med at jeg ikke har tænkt mig at gå helt Hella Joof og brænde det hele ned…

Men jeg forestiller mig umiddelbart at formen bliver lidt mindre fast i det. Lidt mere løs kunne man måske også vælge at kalde det. I stedet for en fast blok bestående af en anbefaling eller mine tanker om et afgrænset emne efterfulgt af en “I øvrigt”-blok med diverse nyheder og andet, så forestiller jeg mig, at jeg vil forsøge mig ad med lidt flere og mindre adskilte blokke. På den måde vil jeg forhåbentlig kunne få bedre plads til nogle af de emner, som jeg måske for sprunget lidt for let hen over under “I øvrigt” og jeg kan få aflastet mig selv lidt fordi jeg ikke absolut skal have en anbefaling eller andet længere først. Dermed på ingen måde udelukket at der vil komme længere blokke af indhold i fremtiden også! Men jeg tror den øgede fleksibilitet vil være gavnlig!

Som en del af denne opdateringsprocess vil jeg med al sandsynlighed også skifte det system, som jeg anvender til at udsende nyhedsbrevet. Jeg bruger i øjeblikket et ganske gratis system, som hedder Buttondown. Det er jeg glad for dets simplicitet, men det sætter også sine begrænsninger og jeg bruger ofte uforholdsmæssig meget tid på den sidste opsætning af nyhedsbrevene – noget som man ganske ikke får indtryk af, når man ser det endelige resultat. 😉

I udsendende stund har jeg særligt et godt øje til Revue, som lader til at være et relativt fleksibelt system, som er noget enklere at gå til i forhold til at få sat nyhedsbrevet op og sendt det afsted. Det koster ganske vist lidt håndører, men det skal jeg nok overleve.

Hvis jeg skifter system går jeg stærkt ud fra, at jeg blot kan overføre alle jer eksisterende abonnenter til det nye system, så I ikke behøver at foretage jer noget særligt!


I øvrigt

Og så bliver der også plads til at par hurtige ting her i det gamle format.

I dag hvor nyhedsbrevet udkommer er første dag på Podcast Festival 2019. Hvis du er i eller i nærheden af København, kan du stadig nå at få billetter til de mange spændende arrangementer. Se podcastfestival.dk eller Facebook!

Endnu en stor spiller har meldt sig på podcastscenen. Denne gang er det Sony Music i USA, som vil være med. De har allieret sig med to velrenommerede podcastproducenter. Umiddelbart lyder det ikke til, at Sony vil fokusere entydigt på musikrelaterede podcasts, selvom det selvfølgelig er oplagt, at se kan udnytte deres katalog af kunstnere til at lokke lyttere til. Det er ret interessant at musikbranchen begynde at bevæge sig ind på podcastmarkedet også. Ikke mindst i lyset af at Spotify, som må siges at være en af de største musikplatforme også satser stort på dette marked. Historien melder endnu intet om, hvorvidt Sonys podcasts vil blive bredt tilgængelige eller havne i en form for eksklusivaftale.

Og så er det også værd at nævne at Dansk Podcast Index officielt går i luften i starten af juni. Det er en topliste over downloads/streams af danske podcasts. Initiativtagerne bag er DR, Bauer, Danske Medier og Radio24syv og jeg har selv haft en del med det at gøre via Radio24syv. Jeg påtænker at skrive lidt mere om det, når listen er officielt lanceret, i næste udgave af Podcasts & podcasting. Indtil da kan den officielle pressemeddelelse læses hos Danske Medier.


Så dette blev sådan en lidt underlig intermezzo episode. Forhåbentlig er jeg klar med det nye setup når vi når næste udsendelsesdato, som jo bliver tirsdag den 11. juni. Dette er i øvrigt dagen inden jeg tager til London for at deltage i Radio Days Europe Podcast Day 2019.

/Søren Hugger Møller
twitter.com/spiri