Data om andre medier og internationalt

Radio og podcast er tæt forbundne medier. Radiomediet har eksisteret i Danmark siden 1920’erne og er i høj grad støttet af staten gennem medielicensen. Podcast mediet kommer først rigtigt på radaren i starten af 2000’erne. Derfor er det interessant at se, hvordan radiomediet udvikler sig.

Ligeledes er det relevant at holde øje med podcast-mediets udvikling internationalt. Det kan give indikationer af, hvor mediet er på vej hen i Danmark. Og det er især relevant for danske podcastere, hvis podcast lyttes til i udlandet.

Alle regioner i Danmark ser et fald i radiolytning på nær Nordjylland når vi ser på udviklingen fra 2017 til 2018.

Udviklingen i radiolytning i Danmark

Radiolytning falder svagt over de senere år. Fra 2008 til 2018 falder lytningen med 18 procent eller 24 procentpoint. Vi ser en mindre stigning i 2015 men et fald derefter igen.

Alle regioner oplever et fald i antal af minutter lytterne lytter til radio på nær Nordjylland, hvor antallet af minutter vokser lidt.

International podcast statistik

En del lande er foran Danmark med antallet af personer, der har lyttet til podcast - men vi er bestemt ikke de sidste i rækken. International podcast statistik giver et overblik for podcastere, som (også) podcaster uden for Danmark.

Grafen herunder indeholder de samme tal som verdenskortet.