Alle indlæg “Podcast & Podcasting”

Søren Hugger Møllers Podcast & podcasting nyhedsbrev er sat på pause på ubestemt tid. Heldigvis ligger alle udgaverne frit tilgængeligt på podcaststats.dk. Du kan stadig tilmelde dig Sørens nyhedsbrev, men hvornår der kommer noget nyt ved kun Søren.

Indholdet varierer fra at være konkrete anbefalinger af podcasts eller podcastepisoder til Søren holdninger, idéer og tanker om forskellige aspekter af podcastuniverset. Søren arbejdede hos Radio24syv fra starten i 2011 til lukningen i 2019, hvor jeg var en af de drivende kræfter at få opbygget den digitale, lyttervendte tilstedeværelse herunder setuppet til distribution af podcasts.

 • Podcasts & podcasting vol. 96 – På jagt i arkiverne
  Læsetid: cirka 5 minutter Jeg sendte første udgave af podcasts & podcasting ud den 15. november 2016. Min primære drivkraft bag at starte et nyhedsbrev, udover selvfølgelig at kunne nørde med min passion for podcasting, var at give mig selv en struktur og motivation. Jeg kan godt lide at skrive, men jeg […]
 • Podcasts & podcasting vol. 95 – Læs eller lyt? 📰🤖
  Jeg beklager at jeg brød vanlige frekvens og ikke udkom med Podcasts & podcasting den 1. december. Jeg har haft lidt mange ting at holde styr på og da nyhedsbrevet her trods alt stadig bare er et hobbyprojekt, så blev det lige nedprioriteret. Men jeg synes dog lige at I skal have […]
 • Podcasts & podcasting vol. 94 – Vroom! (G)
  Jeg har simpelthen haft for meget om ørerne til at få strikket en ny udgave af nyhedsbrevet sammen til jer. Derfor er jeg dykket i arkivet og har fundet en genudsendelse fra maj 2017. Dengang skrev jeg om et emne, som faktik stadig er lige så relevant for mig. Det er fortsat […]
 • Podcasts & podcasting vol. 93 – Et kig i egen andedam 🇩🇰
  Læsetid: cirka 7 minutter Denne gang har Podcasts & podcasting kikkerten rettet mod de hjemlige breddegrader. Det var egentlig ikke planlagt sådan, men helt tilfældigt sad jeg pludselig med en masse historier relateret til det danske podcast- og lydmarked. Det er måske også på sin plads efter et par nyhedsbreve som har […]
 • Podcasts & podcasting vol. 92 – Bare en hurtig omgang
  Det bliver lidt en light-udgave af nyhedsbrevet denne gang. Men sådan bliver den nu engang af og til. Jeg har simpelthen helt ærligt haft travlt og ikke haft tid til at går helt så meget i dybden med at skrive, som jeg ellers gerne vil. Men lidt har også ret, siger man […]
 • Podcasts & podcasting vol. 91 – Er der hak i pladen?
  Læsetid: cirka 5 minutter Sjældent har jeg oplevet at perioden efter udsendelsen af et nyhedsbrev lagde sig så godt i tråd med emnet, som de seneste to uger efter udsendelsen af vol. 90! Derfor bliver denne vol. 91 ret meget i samme boldgade. Men jeg syntes alligevel at jeg måtte finde på […]
 • Podcasts & podcasting vol. 65 – Er I klar til noget nyt? ✨
  Velkommen til første udgave af Podcasts & podcasting i ny indpakning. Som jeg beskrev i vol. 64 har jeg kastet mig ud i en ny platform og lidt generel eksperimenteren med formen af indholdet. Jeg håber det fungerer nogenlunde – min tanke er at formatet vil variere lidt fra gang til gang. […]
 • Podcasts & podcasting vol. 90 – Åbent eller lukket?
  Læsetid: cirka 7 minutter Så fylder Podcasts & podcasting endnu engang rundt. Som vanligt har jeg ikke planlagt det store i den anledning. Hvem ved, måske jeg finder på noget når vi når 100. 😄 Her i nummer 90 går jeg lidt i nørdemodus og dykker end i en tendens, som jeg […]
 • Podcasts & podcasting vol. 89 – Pas på hvad du stoler på! 🕵️‍♀️
  Læsetid: cirka 4 minutter Det bliver en lidt kort udgave af Podcasts & podcasting denne gang. Til gengæld er hele vol. 89 dedikeret til en enkelt anbefaling. På den måde er der jo nærmest tale om en Podcasts & podcasting Classic! 😉 Jeg vil tro at mange nok allerede kender til podcasten […]
 • Podcasts & podcasting vol. 88 – Æbler, amazoner og podcastpirater
  Læsetid: cirka 5 minutter Så fik jeg endelig taget mig sammen til at få strikket vol. 88 sammen! Det blev en god lang sommerferie for nyhedsbrevet i år. Men det havde jeg jo advaret om det kunne blive. 😉 Det er ellers ikke fordi podcastverdenen har ligget stille henover sommeren. Også her […]
 • Podcasts & podcasting vol. 87 – Lidt koldt til sommervarmen
  Sommeren er ved at være over os. Denne vol. 87 af Podcasts & podcasting bliver også den sidste inden jeg tager en sommerpause på i hvert fald en enkelt udgave og måske endda to. Til gengæld disker jeg op med hele to anbefalinger som du kan give dig i kast med i […]
 • Podcasts & podcasting vol. 86 – Lidt ekstra (G)
  Tiden er lidt fløjet fra mig på det seneste, så jeg har været i arkivet og fundet en tidligere anbefaling frem til denne vol. 86 af Podcasts & Podcasting. Anbefalingen skrev jeg oprindeligt helt tilbage i september 2018. Dengang havde jeg, som det fremgår, kun hørt et enkelt afsnit af serien, men […]
 • Podcasts & podcasting vol. 64 – Intermezzo
  Dette er en lidt speciel udgave af Podcasts & podcasting. Et er at det er skrevet under påvirkning af en let sommerforkølelse, hvilket nok unægteligt har påvirket min motivation. Noget andet er, at jeg i et stykke tid har gået og funderet lidt over om formen for nyhedsbrevet stadig er den rigtige. […]
 • Podcasts & podcasting vol. 63 – Sikke en fest
  Denne vol. 63 af Podcasts & podcasting er en lidt anderledes anbefaling. Anderledes i den forstand at det er enkelt episode eller udsendelse på omkring 50 minutter. Og anderledes ved at den stammer helt tilbage fra 2002. Hvor føler man sig i øvrigt gammel, når man skriver “helt tilbage fra 2002”… 😳 […]
 • Podcasts & podcasting vol. 62 – Vigtig information? (G)
  Forleden da jeg gik og hørte Radio Information, slog det mig, hvornår det egentlig var, at jeg anbefalede podcasten her i nyhedsbrevet. Det tjekkede jeg op på og blev noget overrasket over at det faktisk var helt tilbage i oktober 2017! Jeg havde sådan på fornemmelsen, at det var for nylig, og […]
 • Podcasts & podcasting vol. 61 – Huhej hvor det går!
  2019 har indtil videre været et ganske hæsblæsende år, når det kommer til udviklingen indenfor podcastmarkedet. Og det lader til at det bare bliver ved og ved. Jeg har jo heldigvis aldrig slået dette nyhedsbrev op på at skulle være stedet for Breaking News, men frekvensen på 14 dage betyder så til […]
 • Podcasts & podcasting vol. 60 – Is this real life 3?
  Det har været en lidt tumultarisk tid for mig på det seneste. Der er sket en masse ting på min arbejdsplads, Radio24syv. Det skal dette nyhedsbrev slet ikke handle om, men jeg vil alligevel lige nævne det kort her i starten, da det ganske enkelt har påvirket mit overskud til at skrive. […]
 • Podcasts & podcasting vol. 59 – Hot takes
  Denne udgave af Podcasts & podcasting bliver en smule anderledes end de hidtidige. På grund af ferie, har jeg ikke haft tid til at fordybe mig i et bestemt emne eller skrive en ny anbefaling. Men i stedet for at holde en decideret feriepause har jeg besluttet mig for at prøve en […]
 • Podcasts & podcasting vol. 58 – Helt naturligt
  Denne gang byder Podcasts & podcasting på en anbefaling. Det er en relativt kort afsluttet serie, som jeg dog håber kan blive genoplivet. For der er bestemt potentiale til mere! Podcasten det skal handle om tager fat i noget så centralt som naturvidenskab. Der er ingen vej udenom, at naturvidenskaben er en […]
 • Podcasts & podcasting vol. 57 – Svenskerne kommer!
  I vol. 56 af Podcasts & podcasting kom jeg til at love at næste udgave ville handle om mine anker ved brugen af begrebet “digital lytning”. I mellemtiden er der dog sket noget, som vejer tungt nok til at retfærdiggøre en ændring af planerne. For det som kun var et rygte da jeg udsendte […]
 • Podcasts & podcasting vol. 56 – Mod det uendelige univers!
  Som jeg bl.a. nævnte i sidste udgave af Podcasts & podcasting udgav DR Medieforskning torsdag den 24. januar rapporten over det forgangne års medieudvikling. Den årlige rapport tager temperaturen på danskernes medievaner og -forbrug på tværs af langt de fleste platforme. Herunder også podcasts som selvsagt er der jeg vil lægge mit […]
 • Podcasts & podcasting vol. 55 – Et nyhedsbrev med en teknologifokuseret anbefaling
  Lad mig lægge ud med en lille advarsel. Anbefalingen i denne udgave af Podcasts & podcasting er nok ikke for hvem som helst. Der er tale om et relativt nichepræget område, som i særlig grad henvender sig til lyttere med en vis nørdet interesse. Men omvendt føles det også lidt skørt, at […]
 • Podcasts & podcasting vol. 54 – Noget ved musikken
  Velkommen til 2019s første udgave af Podcasts & podcasting! Jeg skyder året i gang med en anbefaling, som faktisk næsten kan siges at være en klassiker på den danske podcastscene. I volumen er den ganske vist ikke så dominerende, men der er tale om en podcast, som i hvert fald har eksisteret […]
 • Podcasts & podcasting vol. 53 – Så pudser vi krystalkuglen
  Bare rolig. Trods den lidt corny emnelinje, så bliver denne udgave af Podcasts & podcasting ikke en af de der “her er hvad du helt sikkert kan forvente dig indenfor et givent emne i 2019”-artikler. Jeg synes selv at den type artikler bliver en smule trælse i længden. Men på den anden […]
 • Podcasts & podcasting vol. 52 – Fængslende fortællinger (G)
  Jeg er ked af at spise trofaste læsere af med endnu en genudsendelse. Men jeg har simpelthen haft svært ved at få samlet mig om at få skrevet et nyt nyhedsbrev til denne gang. Jeg har ellers haft noget i støbeskeen, men der er simpelthen foregået så meget omkring mig, at jeg […]
 • Podcast & podcasting vol. 51 – Smilende ansigt med åben mund og smilende øjne (G)
  Denne gang byder jeg på en genudsendelse som oprindeligt blev sendt ud den 27/12 2016. Dengang skrev jeg om podcaste Emoji Wrap, som udgives af manden bag opslagsværket Emojipedia. Jeg lytter fortsat fast til Emoji Wrap og der er sket rigtig meget på emojifronten siden dengang og derfor synes jeg det er relevant […]
 • Podcast & podcasting vol. 50 – Der er meget mere under overfladen
  Så er der pokker mig jubilæum… 50 udgaver af Podcasts & podcasting er det simpelthen blevet til over de seneste to år. Faktisk er det lige før at det er præcist to år siden jeg udsendte vol. 1 af Podcasts & podcasting – den 15. november 2016. Jeg har ikke planlagt noget helt vildt […]
 • Podcasts & podcasting vol. 49 – Levende fortællinger
  Denne vol. 49 – wow, den næste er nummer 50 😮 – af Podcast & podcasting byder på en anbefaling. En anbefaling af den sjove slags tilmed. Selvom oktober indtil videre har budt på det der vel kaldes en løvfaldssommer, så er vi på vej ind i den mørkere tid og så […]
 • Podcasts & podcasting vol. 48 – Pop? 🎈📌
  Denne udgave af Podcasts & podcasting er måske en smule mere løs i formatet og indholdet end det plejer at være. Jeg har haft en del hektiske dage på det sidste, så jeg har ikke haft tid til at skrive noget vildt dybdegående. Men samtidig syntes jeg, at jeg blev nødt til […]
 • Podcasts & podcasting vol. 47 – Lidt ekstra
  I marts 2017 skrev jeg i vol. 10 af podcasts & podcasting om Noget om Emma. Det var en podcast af forfatteren Sigurd Hartkorn Plaetner lavet over hans roman Noget om Vitus. Det var på mange måder en rigtig interessant podcast – både i sin handling, men ikke mindst også fordi den legede med […]
 • Podcasts & podcasting vol. 46 – Så meget nyt!
  Så er jeg tilbage fra sommerferie og det er Podcasts & podcasting dermed også. Da der grundet sommerferien er gået fire uger siden vol. 45 udkom, har jeg valgt at have to emner med i vol. 46. Der er simpelthen sket for meget imens jeg har været væk. Så det betyder at […]
 • Podcasts & podcasting vol. 45 – Lyden af lyd (G)
  Tilbage i juni 2017 udsendte jeg Podcasts & podcasting vol. 18 med titlen “Lyden af lyd”. Det var en anbefaling af podcasten Sound Matters beværtet af Tim Hinman, som på den danske podcastscene også er kendt som den ene halvdel af duoen Third Ear. Denne vol. 45 af Podcasts & podcasting bliver […]
 • Podcasts & podcasting vol. 44 – Det er NÆSTEN det samme?
  Jeg har ved flere lejligheder, også her i Podcasts & podcasting, udtrykt min skepsis over for udtrykket “Netflix for podcasts”. Udtrykket baserer sig grundlæggende på en sammenligning, som slet ikke giver mening. Det skal jeg nok komme nærmere ind på. For den anden dag faldt jeg over en artikel, som beskæftiger sig […]
 • Podcasts & podcasting vol. 43 – En sommer af serier, 2018 edition
  For et års tid siden skrev jeg vol. 19 af Podcasts & podcasting med titlen “En sommer af serier”. Det var en anbefaling af en række afsluttede podcastserier me afsnit af begrænset varighed, som kunne være oplagte at tage med på sommerferie. Idéen til vol. 19 kom egentlig af en snak om tv-serier, men […]
 • Podcasts & podcasting vol. 42 – Giganternes kamp er for alvor i gang
  Som læser af Podcasts & podcasting antager jeg, at du har en vis interesse for podcastområdet. Derfor er det sikkert heller ikke gået din næse forbi, at Google i sidste uge lancerede deres egen podcast-app til Android. Og hvis du skulle have misset det, så er det også helt OK – så […]
 • Podcasts & podcasting vol. 41 – Passér gaden (G)
  Jeg er relativt nyligt hjemvendt fra en skøn ferie i Barcelona. Det gav mig noget tiltrængt afslapning men bevirkede også, at jeg ikke rigtig har haft tid(/taget mig tid til) at få skrevet et nyt lækkert nyhedsbrev. 😬🙈 Men det er en kærkommen lejlighed for mig til at afprøve et nyt format […]
 • Podcasts & podcasting vol. 40 – Hvordan vil markedet (plat)forme sig?
  Ja, OK, det var et forfærdeligt ordspil jeg kom med der. Man akn ligefrem sige, at det var plat……….. Nu gjrde jeg det igen. Undskyld. Jeg kan lige så godt sige det med det samme. Der kommer ingen lytteanbefalinger i denne udgave af Podcasts & podcasting. Men hvis du er desperat på […]
 • Podcasts & podcasting vol. 39 – Den store transformation
  Allerførst vil jeg lige minde om at Third Ears serie, 21 Roser, som jeg omtalte i Podcasts & podcasting sidste gang i mellemtiden er udkommet og kan høres i sin helhed. Det blev i det gamle Third Ear-feed, som jeg gættede på. Hvis du ikke har hørt den endnu vil jeg anbefale dig at gøre […]
 • Podcasts & podcasting vol. 38 – Giganternes kamp og en enorm buket
  I denne vol. 38 af Podcasts & podcasting prøver jeg lidt nyt med formen. I stedet for ét enkelt emne eller en anbefaling spreder jeg mig ud over to ting, som jeg vil gå sm smule i dybden med. Det er begge to relativt aktuelle ting. Og det er jo ikke fordi […]
 • Podcasts & podcasting vol. 37 – Løst og fast
  Da jeg satte mig for, at starte Podcasts & podcasting var jeg i tvivl om hvor hyppigt jeg skulle lade det udkomme. Som jeg husker det var jeg både omkring en gang om ugen og en gang om måneden. Som du nok ved endte jeg midt imellem, nemlig hver anden tirsdag. Det […]
 • Podcasts & podcasting vol. 36 – Kan man vinke med ørerne? 👋👂
  Jeg kan ligeså godt være ærlig til at starte med. Denne udgave af Podcasts & podcasting bliver en smule #kbhalarm. Så er det sagt. Denne gang skal det nemlig handle om VINK København. De beskriver sig selv som “Et ambitiøst kulturfællesskab på over 100 mennesker, som arbejder sammen om at skabe og dele […]
 • Podcasts & podcasting vol. 35 – Tryllebundet af nostalgi
  Denne vol. 35 af podcasts kommer til at byde på lidt nostalgi, som jeg er sikker på, at rigtig mange som har været børn og unge i løbet af de seneste 30 år, vil kunne nikke genkendende til! Da jeg var barn og ung i slut-90’erne og 00’erne var mandag eftermiddag på […]
 • Podcasts & podcasting vol. 34 – Meta med meta på
  Det her bliver en lidt metaagtig udgave af Podcasts & podcasting. Og det kommer nok til at handle en lille smule mindre om podcasts og podcasting end vanligt. Men engang imellem er det vigtigt at prøve noget nyt, ikke? 😉 Til gengæld bliver det ikke så langt. Og bare rolig, helt off […]
 • Podcasts & podcasting vol. 33 – Det anderledes og det uægte
  Hvis man siger podcast må man næsten også sige “True Crime”. Genren er i en vis forstand blevet nærmest definerende for hele podcastingfænomenet. Om det så er godt eller skidt, kan man nok have lange diskussioner om… Herhjemme har især Third Ear (som jeg har omtale i vol. 16) haft stor succes med […]
 • Podcasts & podcasting vol. 32 – Hvad kan det ikke blive til?
  Lad mig lægge ud med en lille advarsel. Denne udgave af Podcasts & podcasting er nok blevet en smule mere nørdet og spekulativ end vanligt. Men jeg synes det omhandler nogle ret vigtige perspektiver og overvejelser. Og da jeg først gik i gang med at skrive om det, fløj det bare derud […]
 • Podcasts & podcasting vol. 31 – Godt spørgsmål!
  I sommeren 2016 lancerede Radio24syv, som en del af sommersendeplanen, programmet 24 Spørgsmål til Professoren. Det var et interviewprogram med et videnskabeligt fokus beværtet af videnskabsjournalist og ph.d. i neurobiologi Lone Frank. Programmets titel spillede på, at Lone Frank i hver udsendelse havde besøg af en dansk forsker, som hun interviewede om […]
 • Podcasts & podcasting vol. 30 – Hvis din mor var Don Karnage
  Godt nytår og velkommen til 2018s første udgave af Podcasts & podcasting. Det bliver samtidigt også den 30. udgave i alt! Jeg håber juleferien her på nyhedsbrevet har været til at overkomme. 😉 Tilbage i sommer nævnte jeg kort under “I øvrigt” i vol. 18, at en ny podcast om dubbing af tegnefilm […]
 • Podcasts & podcasting vol. 29 – Hokus pokus filihankat
  Glædelig december og velkommen til vol. 29 af Podcasts & podcasting. Det bliver et nyhedsbrev helt uden jul. Og det er vel at mærke ikke fordi jeg er julehader eller sådan noget. Tværtimod. Jeg ELSKER julen! Men jeg kunne simpelthen ikke lige komme på noget julerelateret at skrive om – og det […]
 • Podcasts & podcasting vol. 28 – Hvor er alle pengene?
  Jeg ved godt. Det er ikke tirsdag i dag. Det er onsdag. For første gang i et år – for ja, Podcasts & podcasting har i øvrigt også haft et års fødselsdag – er nyhedsbrevet blevet forsinket. Jeg håber I kan tilgive mig. Men jeg havde simplethen bare brug for lidt ekstra tid denne […]
 • Podcasts & podcasting vol. 27 – Det sødeste du har hørt
  Det er en klassisk podcastkliché, at der findes en podcast om alt. Og kliché eller ej, så har det jo et eller andet på sig. Derfor findes der naturligvis også talrige podcasts om fødevarer af den ene eller anden slags. OK, at kalde temaet for denne vol. 27 af Podcasts & podcasting […]
 • Podcasts & podcasting vol. 26 – Fængslende fortællinger
  Der er noget fascinerende over fortællinger fra det ukendte. Fortællinger fra steder, hvor man som almindelig borger i et samfund, ikke har sin daglige gang og som man derfor ikke har noget førstehåndsindtryk af. Det er en grundlæggende menneskelig nysgerrighed. Der findes talrige tv-programmer, artikler og alle mulige andre typer indhold – […]
 • Podcasts & podcasting vol. 25 – Først med det nyeste
  For nylig annoncerede onlineradio-platformen TuneIn deres såkaldte “First Pay”-koncept. Det handler kort fortalt om, at podcastproducenter kan lade episoder udkomme eksklusivt på TuneIn i op til en uge før de udkommer via RSS-feed til andre platforme. Det er i sig selv interessant at se, hvordan TuneIn bevæger sig længere ind på podcastterritoriet. […]
 • Podcasts & podcasting vol. 24 – Vigtig information?
  I vol. 13 af Podcasts & podcasting nævnte jeg, som et punkt under “I øvrigt”, at Dagbladet Information havde lanceret en ugentlig podcast med navnet Radio Information.  På daværende tidspunkt havde jeg kun lyttet ganske lidt til podcasten, hvorfor den ikke fik en decideret anbefaling med på vejen. Jeg syntes dog allerede dengang, at […]
 • Podcasts & podcasting vol. 23 – Is this real life 2?
  Forleden var jeg inde og se filmen “En fremmed flytter ind”, som er baseret på Third Ears podcastepisode fra 2013, “I et forhold med”. Jeg har i tidligere udgaver af Podcasts & podcasting omtalt netop denne udgave af Third Ears originale podcast, samt dens forgænger, “Rieper-Holm-sagen” og derfor synes jeg også, at det […]
 • Podcasts & podcasting vol. 22 – Den højeste tinde?
  For nylig skrev Nick Quah i sit nyhedsbrev, HotPod, om det begreb han kalder “Peak Podcast”. Begrebet dækker over, hvorvidt vi er ved at nå et stadie, hvor markedet for podcasts er ved at blive mættet. Er der simpelthen så mange podcasts, at de begynder at stå i vejen for hinanden? Det synes jeg […]
 • Podcasts & podcasting vol. 21 – Lidt godt at lytte til på altanen
  I min ejerforening går vi og pusler lidt med idéen om at skulle have altaner. Og nu er det ganske vist ikke fordi Podcasts & podcasting pludselig skal til at omhandle forskellige aspekter af boligejerskabets spidsfindigheder, men der er faktisk en logik i denne introduktion. Et af de firmaer man næsten ikke […]
 • Podcasts & podcaasting vol. 20 – Humlen i det hele
  Så er Podcasts & podcasting tilbage fra sommerferie! Jeg håber at I har klaret jer med den manglende udgivelse for 14 dage siden. Så har I jo haft det ekstra tid til at lytte til podcasts. 😉 Denne udgave af nyhedsbrevet skal handle om noget jeg er måske næsten lige så glad […]
 • Podcasts & podcasting vol. 19 – En sommer af serier
  Forleden havde jeg en snak på Twitter om tv-serier. I ved, den helt klassiske snak om hvilke serier man ikke har set, hvorfor man bliver nødt til at føle sig håbløst bagud. Heldigvis ender det jo gerne med, at alle i samtalen har en eller anden ikonisk “must-watch”-serie, som de ikke har […]
 • Podcasts & podcasting vol. 18 – Lyden af lyd
  Velkommen til endnu en udgave af Podcasts & podcasting. Denne gang er nyhedsbrevet en anbefaling af en podcastserie. En podcast om lyd, nærmere bestemt. Så bliver det vist næsten ikke mere metaagtigt! Serien det drejer sig om er B&O’s “Sound Matters”, som er produceret af Tim Hinman. Og ja, det er selvsamme […]
 • Podcasts & podcasting vol. 17 – Men hvad er det for noget?
  Hvad er egentlig en podcast? Det kunne man måske mene, at jeg havde svaret på, når nu jeg skriver et nyhedsbrev kaldet Podcasts & podcasting. Det er dog ikke et spørgsmål der er et helt entydigt svar på.  Ved den nyligt afholdte generalforsamling i Center for Podcasting, som undertegnede også deltog i, […]
 • Podcasts & podcasting vol. 16 – Alle gode gange tre
  Som modtager af dette nyhedsbrev, er der nok en vis sandsynlighed for, at du allerede har stiftet bekendtskabe med den danske podcastduo Third Ear. Om ikke andet fordi jeg har nævnt dem i sidebemærkninger i tidligere udgaver af Podcasts & podcasting, men også fordi de er blandt de mest populære danske podcastproducenter. […]
 • Podcasts & podcasting vol. 15 – Vroom!
  Jeg lytter til alle podcasts i halvanden gange tempo. Stort set alle, i hvert fald. Jeg bliver mødt af lidt blandede reaktioner når jeg kommer med den udmelding. Men jeg har simpelthen ikke timer nok i døgnet til alle de podcasts jeg gerne vil høre. Og med halvanden gange hastighed bliver en […]
 • Podcasts & podcasting vol. 14 – Du skal huske at have det sjovt!
  I sidste udgave af Podcasts & podcasting var jeg kort inde på, at jeg sætter stor pris på at bruge podcasts som underholdning. I denne udgave fortsætter jeg i samme tråd og vil anbefale en række af de podcasts jeg er gladest for indenfor underholdningsgenren. Som med så meget andet er der […]
 • Podcasts & podcasting vol. 13 – Venstredrejning
  Jeg bruger podcasts som underholdning i høj grad. Jeg får bestemt også meget viden og mange nyheder via min podcastlytning, men underholdning fylder rigtig meget. I visse tilfælde kan man både blive godt underholdt og blive klogere samtidig og det er jo et eller andet sted rimelig win-win! For relativt nylig fik […]
 • Podcasts & podcasting vol. 12 – Er det en føljeton?
  For nylig anbefalede Anders Høeg Nissen mig at lytte til en episode af podcasten Upgrade, hvor værterne bl.a. diskuterer Apples rolle i podcastlandskabet. Anledningen til deres snak var den udmelding, som Apples senior vice president of Internet Software and Services, Eddy Cue, kom med i midten af februar om at Apple har planer om […]
 • Podcasts & podcasting vol. 11 – Sorte georginer
  True crime-bølgen drøner derud af med fuld fart og man kan let få det indtryk, at denne genre alene har ansvar for en stor del af den popularitet podcasts oplever. Genren rammer lige ned i den fascination af det ukendte og fremmede, som ligger så dybt i os mennesker.  True Crime er […]
 • Podcasts & podcasting vol. 10 – Noget om Søren
  Forleden greb Iben Maria Zeuthen fat i mig på gangen på Radio24syv for at anbefale mig en podcast. “Den skal du have med i dit nyhedsbrev”, sagde hun efterfulgt af noget a la “Selvom det nok ikke lige er den slags du lytter til”.   Jeg lover at vende tilbage til hvilken […]
 • Podcasts & podcasting vol. 9 – Hej Eddy!
  Det er jo sådan set ikke planen at Podcasts & podcasting, skal være et højaktuelt nyhedsbrev, men nogle gange sker ting med en sådan timing, at det er svært at ignorere!“[We are] working on new features for podcasts, stay tuned.”Sådan sagde Apples senior vice president of Internet Software and Services, Eddy Cue, i […]
 • Podcasts & podcasting vol. 8 – Hvor skal vi hen, du?
  Denne ottende udgave af Podcasts & podcastinger er i den lidt længere ende. Men det håber jeg ikke gør noget. Jeg synes i hvert fald, at det omhandler et spændende og vigtigt emne! I slutningen af november skrev jeg i vol. 3 af Podcasts & podcasting om den udbredte misforståelse, at podcasts […]
 • Podcasts & podcasting vol. 7 – Passér gaden
  Velkommen til Podcasts & podcasting vol. 7. Denne gang får I en anbefaling af en ugentlig podcastserie. Faktisk er det også et radioprogram, men det gør det i mine øjne ikke mindre værd som podcast. Men det er ikke en diskussion der hører til her! 😉 Det er en podcast, som man […]
 • Podcasts & podcasting vol. 6 – Bare en enkelt, tak!
  Velkommen til den første udgave af Podcasts & podcasting i 2017. Jeg håber, at du har haft et godt nytår! Jeg er sikker på, at 2017 bliver et godt år for podcasting! Jeg ser allerede spændende tendenser pible frem og vi er kun noget godt en uge ind i det nye år! […]
 • Podcasts & podcasting vol. 5 – Smilende ansigt med åben mund og smilende øjne
  Jeg håber at alle har haft en god jul og at I får et godt nytår! Højtiderne til trods får I som lovet her vol. 5 af Podcasts & podcasting. Denne udgave byder på en anbefaling. Både af en hel podcastserie, men jeg fremhæver også to afsnit, som jeg synes er særligt interessant. […]
 • Podcasts & podcasting vol. 4 – Is this real life?
  Da du har skrevet dig op som modtager af dette nyhedsbrev tør jeg godt antage, at du deler, i hvert fald en del af, min begejstring for at lytte til podcasts. Og hvis du har det bare lidt som mig, så sætter du pris på, den frihed som indhold formidlet på lyd […]
 • Podcasts & podcasting vol. 3 – Æbler og pærer?
  Denne udgave af Podcasts & podcasting endte faktisk med, at blive en smule anderledes end jeg oprindeligt havde tænkt. Egentlig havde jeg regnet med, at jeg kunne have skrevet meget mere, men pludselig havde jeg skrevet rigeligt, og da det ikke ligefrem er min plan at det skal være deciderede longreads jeg […]
 • Podcasts & podcasting vol. 2 – Som på skinner
  Velkommen til anden udgave af Podcasts & podcasting. Denne gang får du en anbefaling af en konkret podcastserie om et måske lidt atypisk emne. God fornøjelse! Jeg kan godt lide tog.  Ovenstående udsagn vil måske overraske nogle af dem, som kender mig. Men jeg er faktisk ret vild med toget som transportmiddel. […]
 • Podcasts & podcasting vol. 1 – Det første
  I lørdags var jeg til PodcastCamp. Det var et meetup eller en form for mini-konference om dansk podcasting arrangeret af Ib Potter, som har været en del af det danske podcastingmiljø rigtig længe med sin podcast PotterCut. Vi var omkring 25 mennesker fra det danske podcast-miljø samlet til en dag med oplæg, efterkritik […]