Kategorier
Ikke kategoriseret Podcasts & podcasting

Podcasts & podcasting vol. 7 – Passér gaden

Velkommen til Podcasts & podcasting vol. 7. Denne gang får I en anbefaling af en ugentlig podcastserie. Faktisk er det også et radioprogram, men det gør det i mine øjne ikke mindre værd som podcast. Men det er ikke en diskussion der hører til her! 😉

Det er en podcast, som man sagtens kan stå på og lytte fremadrettet. Det er ikke nødvendigt, at gå tilbage og lytte til gamle episoder. Det er bestemt spændende, at høre de gamle også, er jeg sikker på, men der er ikke som sådan en gennemgående sammenhæng, der gør at det er påkrævet.


Jeg lytter ikke til forfærdeligt mange nyheds- og aktualitetsbaserede podcasts. Ikke uden for teknologiområdet i hvert fald. Men en af de podcasts, som jeg altid sikrer mig at få hørt kort efter udgivelse hver uge er Radio24syvs Politiradio. Det er et ugentligt kriminalmagasin, som både behandler aktuelle sager fra ugen der er gået – det være sig både nye sager og tidligere sager, som der har været en form udvikling i, fx domfældelse eller markant udvikling i efterforskningen – men også ofte går mere i dybden med emner og sager, som strækker sig over længere tid – fx har både sagen mod de fire mænd, som var tiltalt for at medvirke til Omar El-Husseins terrorangreb i København og sagen om politiets behandling af demonstranter i forbindelse med den kinesiske præsidents besøg i København været behandlet i faste segmenter.

Mange mennesker har en fascination af blå blink og kriminalitet og jeg skal da heller ikke selv sige mig fri for, at kigge mig en ekstra gang over skulderen når jeg hører sirener. Derfor er kriminalstof også noget der er vældig populært blandt nyhedsmedier. Men hvor visse andre medier kan have en tilbøjelighed til at blive meget sensationsprægede og til tider endda morbide synes jeg, at Politiradio formår at levere en meget lødig dækning uge efter uge. Det hele foregår på en seriøs og fængende måde, uden at det bliver vulgært og tabloidt. Dette skyldes ikke mindst sammensætningen af værter. Det er nogle ret forskellige mennesker, som er bag roret på Politiradio, men de supplerer hinanden rigtig godt. 

Programmets hovedvært er Marie Louise Toksvig. Hun er en rutineret kriminalreporter, som har beskæftiget sig med kriminalstof i en årrække på forskellige medier, bl.a. Ekstra-Bladet. Ved sin side har hun de faste medværter Dan BjerregaardRoland Møller og Nedim Yasar. Dan Bjerregaard er tidligere betjent i Københavns Politi og har derfor en indgående viden om arbejdsgange, procedurer og metoder inden for politiet. Denne viden betyder, at programmet ofte kan byde på nogle perspektiver, som ikke nødvendigvis var kommet frem, hvis programmet kun havde været beværtet fa klassiske journalister. Det kan fx være detaljer om politiets arbejde, som man ikke nødvendigvis tænker over som almindelig borger, men som kan være med til at give en rigtig god forklaring på, at politiet har handlet som de har gjort i en given situation. Men trods sin fortid er Dan dog heller ikke bleg for at udtrykke sig kritisk over for politiet, hvis han mener at noget ikke er foregået som det burde. Også her kan hans specialviden ofte være med til at sætte sager i et andet lys. 

Politiradios anden faste medvært, Roland Møller, har bl.a. en fortid i det kriminelle miljø. Derfor har han, som Dan Bjerregaard, en stor “specialistviden”, som kan være med til, at belyse forskellige sager. Derudover bidrager Roland ofte med interessante anekdoter fra en verden, som de færreste almindelige mennesker færdes i. Og det vel at mærke på en måde, som ikke glorificerer det at være kriminel. Roland Møller er kommet ud af sin kriminalitet og har nu, foruden at være radiovært, godt gang i en karriere som skuespiller. Roland kan til tider være lidt af en løs kanon, men Marie Louise Toksvig har et godt tag på ham og kan for det meste håndtere ham på en måde der skaber en god dynamik. 😉

Sidste faste medvært er Nedim Yasar. Han har, ligesom Roland Møller, en fortid med kriminalitet – nærmere bestemt bandemiljøet i og omkring København. Han er ofte medvært når Roland Møller er “ude at pleje sin internationale filmkarriere”, som Dan og Marie Louise ynder at formulere det. Han kan, på linje med Roland, bidrage med en masse viden om de kriminelle miljøer og deres måder at operere på. Samtidig kan han også bidrage med nogle lidt andre perspektiver end Roland, da det ikke er de helt samme kriminelle miljøer de har færdedes i. Samtidig er han en lidt mindre opfarende type end Roland, hvilket også er med til at tilføre programmet noget andet når han er med.

Find Politiradio her: RSS – Android – iTunes – Website


Retfærdigvis må jeg nok hellere lige nævne, at ja, jeg arbejder på Radio24syv. Og ja, Marie Louise, Roland og Nedim er derfor mine kolleger. Hvis du er af den overbevisning at det påvirker min dømmekraft, i forhold til denne anbefaling, så er det helt i orden. Jeg vil dog sige følgende: Jeg har med vilje valgt, ikke at udelukke Radio24syv-podcasts fra mine anbefalinger, da jeg rent faktisk mener, at vi laver en masse der er rigtig godt. Og når jeg anbefaler noget, så er det fordi jeg rent faktisk selv lytter til. Jeg kan desuden love jer for, at Radio24syv også laver en masse, som ikke falder i min smag! 😉  Men en disclaimer hører naturligvis til i sådan et tilfælde, og det er hermed gjort.


Som altid: tusind tak fordi du læser med! Kom endelig med feedback af enhver art. Kender du en podcast som du synes at jeg absolut skal høre? (Selvom jeg absolut ikke har tid… 😛)

Podcasts & podcasting vol. 8 ligger klar i en indbakke nær dig tirsdag den 7. februar! 

/Søren Hugger Møller
twitter.com/spiri