Kategorier
Ikke kategoriseret Podcasts & podcasting

Podcasts & podcasting vol. 49 – Levende fortællinger

Denne vol. 49 – wow, den næste er nummer 50 😮 – af Podcast & podcasting byder på en anbefaling. En anbefaling af den sjove slags tilmed. Selvom oktober indtil videre har budt på det der vel kaldes en løvfaldssommer, så er vi på vej ind i den mørkere tid og så er det jo ekstra vigtigt at have noget at kunne grine lidt til!


Everything is Alive er en comedypodcast med et twist. Eller ét twist kan faktisk ikke gøre det. Men det skal jeg nok komme tilbage til. Den grundlæggende præmis er, at hver episode består af et improviseret interview. Der hvor Everything is Alive adskiller sig fra mange andre impro-podcasts er ved, at den interviewede altid er et livløst objekt af en eller anden slags. Altså fx møbler og forskellige hverdagsting. Det er lige før det bliver ren Skønheden og Udyret!

I serien møder vi således bl.a. en hovedpude, som har et anstrengt forhold til den fancy pude af memoryfoam, som også bor i samme seng som ham. Vi møder en tanden Paul, som er blevet slået ud af den mund, hvor han hørte til, men desværre ikke kan huske hvordan denne ulykke indtraf. Min personlige favorit er indtil videre lygtepælen Maeve, som udover at være vældig nysgerrig efter at vide hvad der sker lige rundt om hjørnet fra hvor hun står, også er fuldkommen overbevist om at musicalfilmen Singing in the Rain er en film om en lygtepæl.

Den verdensberømte lygtepæl, som spiller hovedrollen i Singing in the Rain. I hvert fald hvis du spørger Maeve

Det lyder med garanti vanvittigt underligt, når jeg beskriver det her. Men jeg synes virkelig det er morsomt! Det er i høj grad hjulpet på vej af, at rollerne som de livløse objekter bliver spillet utroligt godt og overbevisende. Ja, overbevisende. Jeg synes faktisk det er det mest rammende ord, selvom man nok kunne argumentere for, at det er svært at definere, hvordan man spiller et livløst objekt på overbevisende facon. Men det er i hvert fald vuírkelig veludført.

Selvom du måske tænker at livløse interviewofre i sig selv kan siges at være noget af et twist, så er det faktisk ikke det jeg tænkte på, da jeg lagde ud med at tale om et twist. For noget af det, som virkelig skiller sig ud, og fucker lidt med ens hjerne, ved Everything is Alive er at der udover de improviserede interviews med livløse objekter rent faktisk også krydsklippes til interviews med rigtige levende mennesker, som har en vaskeægte viden om noget af det, som den givne episode handler om. Således kan du bl.a. høre hvordan en arkitekt i 1957 fantaserede om at bygge verdens højeste skyskraber i Chicago, som skulle have elevatorer drevet af atomkraft!

Så Everything is Alive er altså ikke blot ren og skær underholdning (ikke at der er noget galt med det), man kan rent faktisk også blive klogere på emner, man måske ikke lige gik og regnede med man skulle lære noget om.

Der udkommer en ny episode af Everything is Alive hver tredje uge og der er i skrivende stund seks udgivne afsnit. De varer omkring 20 minutter, hvilket jeg personligt sætter stor pris på, grundet mit hektiske lyttemønster. 😄

Du finder Everything is Alive her: webApple PodcastsGoogle PodcastsRSSAndroid


I øvrigt

På det seneste har der hersket lidt furore vedrørende den amerikanske podcast-topliste i Apple Podcasts. Der har været flere indikationer på, at listen har været manipuleret ved at podcastere har købt sig til falske interaktioner, som har boostet en række podcasts, man ikke umiddelbart ville forvente at finde på de øverste pladser.

Så vidt jeg har set lader manipulationen til at have taget af igen og der har heller ikke været tegn på, at det er noget dr har spillet ind på de internationale hitlister. Jeg har se rapporter om at den Canadiske liste så helt normal ud mens den amerikanske var besynderlig, ligesom der heller ikke er noget der tyder på, at den danske liste har været berørt af problemerne.

Men uanset hvad er det en fin anledning til lige at minde om, at Apples podcast-toplister ikke er den hellige gral. Jeg møder stadig af og til den misforståelse at det er en downloadtopliste, hvilket absolut ikke er tilfældet.

I forlængelse heraf er det værd lige at nævne at Danske Medier, DR, Bauer (som står bag alle de landsdækkende kommercielle radiokanaler) og Radio24syv (ja, jeg arbejder der) har i sinde at lancere en dansk topliste over mest downloadede podcasts. Det bliver en form for dansk pendant til det svenske Poddindex.


Og dermed slut på udgave vol. 49 af Podcasts & podcasting.

Og husk også altid, at du er mere end velkommen til at skrive til mig med ris, ros, feedback og idéer. Find mig et sted på internettet!

Jeg er tilbage med vol. 50 tirsdag den 30. oktober.

/Søren Hugger Møller
twitter.com/spiri