Kategorier
Ikke kategoriseret Podcasts & podcasting

Podcasts & podcasting vol. 45 – Lyden af lyd (G)

Tilbage i juni 2017 udsendte jeg Podcasts & podcasting vol. 18 med titlen “Lyden af lyd”. Det var en anbefaling af podcasten Sound Matters beværtet af Tim Hinman, som på den danske podcastscene også er kendt som den ene halvdel af duoen Third Ear.

Denne vol. 45 af Podcasts & podcasting bliver en genudsendelse af denne anbefaling. For det er i høj grad stadig en podcast, jeg synes der er værd at lytte til! Og den har holdt ved siden jeg skrev om den sidst, og der er således kommet flere nye sæsoner til. Senest en sæson om de mange forskellige lyde der omgiver os i verdens storbyer.

Efter genudsendelser herunder kommer der en smule nyt i form af en kort “I øvrigt”.


Serien det drejer sig om er B&O’s “Sound Matters”, som er produceret af Tim Hinman. Og ja, det er selvsamme Tim Hinman, som også udgør den ene halvdel af podcastduoen Third Ear. Det er altså en mand med en enorm lydviden, vi har med at gøre. Og det kan man også tydeligt mærke, når man hører de enkelte afsnit.

Båret på vej af B&O’s finansiering drager Tim med hjælp fra talrige professorer, kunstnere, musikere, komponister og mange andre eksperter, ud på en rejse gennem lydens finurlige verden. Hvert afsnit drejer sig om et overordnet emne og har typisk en enkelt gæst, som har en specialviden inden for dette emne. Emnerne strækker sig lige fra lyde i verdensrummet til vigtigheden af musik for menneskers hukommelse.

Foruden at være utroligt spændende og lytteværdigt indhold er Sound Matters også et interessant eksempel på mulige finansieringsmodeller for podcasts. Det er som sagt B&O der har hyret Tim til at lave serien og på den måde fungerer podcasten som markedsføring for B&O’s “hippe” underbrand B&O Play.

For et brand som B&O, som i høj grad profilerer sig på god lyd er der god ræson i at bruge lyd i markedsføring. Og en podcastserie er en ret interessant måde at gøre det på, da man i helt særlig grad kommer helt ind i de potentielle kunders bevidsthed. For mit eget vedkommende er sandsynligheden for, at jeg render ud og køber B&O Play-produkter nok ikke enormt meget større fordi jeg har hørt Sound Matters. Men om ikke andet giver det da en vis brand awareness, som jeg vil vove at påstå man ikke får på samme måde ved mere traditionelle reklameformater.

Serien er bygget op af sæsoner på hver 8 afsnit og i skrivende stund er der udkommet 13 afsnit i alt. Jeg vil ikke fremhæve konkrete afsnit, men i stedet opfordre til at hele serien lyttes igennem fra starten. De enkelte afsnit varer i omegnen af en halv time.

Du finder Sound Matters her: RSSApple PodcastsAndroidweb


I øvrigt

Megaphone, som er en amerikansk podcasthost, annoncerede for nylig deres “Targeted Marketplace.” Det er kort fortalt en mulighed for at indsætte dynamiske annoncer i podcasts. Det er der i sig selv ikke noget vildt revolutionerende i, for det er noget flere platforme har tilbudt gennem de seneste par år.

Der hvor Megaphones nye tiltag skiller sig ud fra hvad lignende tjenester ellers lover at kunne, er at Megaphone efter eget udsagn kan tilbyde målrettede annoncer ud fra en lang række demografiske parametre. Lytternes profil holdes op mod segmenter udarbejdet af det amerikanske analyseinstitut Nielsen. Og dette vel at mærke uafhængigt af hvilken app eller platform lytterne anvender!

Jeg vil her tillade mig at være en smule skeptisk. At Megaphone mener at kunne udlede tilstrækkelige demografiske data fra et download fra en vilkårlig podcastapp, synes jeg lyder usandsynligt. Skaberne af en af de mange tredjepartspodcastapps på markedet, Overcast, har da også været ude og sige, at han vil fortsætte med at sørge for, at Overcast sender så lidt identificerende data som muligt videre til hvem end der hoster podcasten – fx Megaphone.

Man må antage, at det ikke er tilfældigt at Megaphone kommunikerer som de gør. Måske de mener at de kan samle nok data til at de kan etablere et tilstrækkeligt antal brugersegmenter til at den andel, som ikke kan segmenteres spiller en forsvindende lille rolle. Måske er det ren marketinglir. Det vil tiden måske vise. Det bliver i hvert fald spændende at følge!


Og dermed slut på vol. 45 af Podcasts & podcasting. Vol. 46 bliver lidt ferieramt og jeg tillader mig derfor at udsætte den til den 4. september. Jeg springer dermed en udsendelse over. I sommerferiens hellige navn!

/Søren Hugger Møller
twitter.com/spiri