Kategorier
Ikke kategoriseret Podcasts & podcasting

Podcasts & podcasting vol. 37 – Løst og fast

Da jeg satte mig for, at starte Podcasts & podcasting var jeg i tvivl om hvor hyppigt jeg skulle lade det udkomme. Som jeg husker det var jeg både omkring en gang om ugen og en gang om måneden. Som du nok ved endte jeg midt imellem, nemlig hver anden tirsdag.

Det gjorde jeg i erkendelse af, at det trods alt kun er et hobbyprojekt og at jeg har fuldtidsarbejde og en form for sociale liv ved siden af også. Og det er et valg jeg har været rigtig glad for siden! Af og til har jeg faktisk syntes, at det er en smule presset selv, at skulle skrive noget hver 14. dag. Men det er dog gået indtil videre. 🙂

Og hvor vil jeg så hen med sådan en metaindledning? Jo, sagen er den, at jeg faktisk ikke har fået skrevet så meget denne uge. Jeg har simpelthen haft for mange ting om ørerne på det sidste. Så har jeg tænkt lidt over, hvad jeg ellers kunne finde på. For jeg har ikke lyst til slet ikke at sende noget ud. Det synes jeg alligevel jeg skylder dig der læser med!

Det jeg er nået frem til er en form for udvidet udgave af det jeg kalder “I øvrigt” i de andre udgaver af Podcasts & podcasting. Så i dag får du en samling mere eller mindre løse tanker fra min side om forskellige podcastrelaterede ting, jeg er faldet over på det seneste. Jeg forestiller mig egentlig, at det sagtens kan blive et format jeg vil gøre brug af igen fremover. Det er lidt nemmere at skrive sådan nogle hurtige “bites” end en større sammenhængende anbefaling eller klumme. Hvis du har en holdning til dette koncept, så lad mig det endelig vide! Svar på denne mail eller fang mig et andet sted derude. 🙂


Nyt fra Third Ear

Allerførst vil jeg nævne, at der er nyt på vej fra vores allesammens darlings i Third Ear. Krister Moltzen og Tim Hinman har en ny True Crime-serie i støbeskeen. Den før premiere som podcast i maj. Nærmere bestemt fredag den 4.

Inden da har den dog allerede den 26. april forpremiere i Bremen Teater i København. Et eller andet sted er det måske lidt af et buzzkill, at jeg skriver det her. For hvis du ikke allerede har opdaget denne forpremiere, så har du i skrivende stund ikke voldsomt gode chancer for at komme til det. Der er simpelthen stort set udsolgt. Men hvis du er heldig kan du måske nå at få en billet – ellers bliver der måske sat nogle til salg på Facebook når dagen nærmer sig. Ellers er der ikke andet for, end at vente til fredag den 4. maj.

Third Ear skriver selv om serien

“21 Roser er fortællingen om en af danmarkshistoriens største narkosager. Hvad der burde have været venstrehåndsarbejde en sløv eftermiddag på et røgfyldt kontor på Slagelse Politigård, udvikler sig til et spektakulært og højspændt katten-efter-musen-drama.

Krister Moltzen og Tim Hinman har brugt et år på at grave sig gennem kilometervis af spolebånd og bunker af observationsrapporter og arkivmateriale. Som noget helt nyt ledsages podcasten af korte animationsfilm instrueret af Claudia Bille Stræde. Det her vil du ikke gå glip af…”

Ville du købe en podcast brugt?

Ja, OK, undskyld for verdens dårligste forsøg på et ordspil. Et sætningsspil? Ja, hvad er det egentlig? Dårligt er det i hvert fald. Men det giver altså lidt mening! For DBA (the artist formerly known as Den Blå Avis) har lanceret en podcast.

Og her er mit ellers ikke så Breaking News-fikserede nyhedsbrev faktisk helt med oppe på beatet, for det er nærmest i dag, at “Godt Brugt” (se det er et sjovt ordspil!) er blevet lanceret. Ja, ja, episoderne er publiceret i sidste uge, men den er begyndt at poppe op flere steder i mine feeds i dag.

Kort fortalt er det en podcast om det at købe og sælge brugt. Journalist Tom Kampman tager rundt i landet og interviewer folk, som har ting og sager til salg på DBA.

Jeg har aldrig selv været den store genbrugsshopper, men jeg synes alligevel det er interessant at se podcasting brugt på en lidt anden måde af et firma. Der er ingen tvivl om, at “Godt Brugt” er en reklamesøjle for DBA, og der bliver således også henvist til specifikke funktioner i DBA’s app undervejs. Men det er ikke noget der generede mig i løbet af det første afsnit, som jeg har hørt.

Jeg har endnu kun hørt det første afsnit, så jeg kan endnu ikke som sådan stå inde for serien som helhed. Men om ikke andet synes jeg at konceptet er vældig interessant!

Du kan finde links til serien hos DBA her.

Lidt britiske tal

Svenske Acast (af alle) har udgivet en fin lille infografik over podcasttal for det britiske marked. Der er nogle ret interessant tal. Og de er ikke mindst præsenteret mere spændende end vi ellers typisk ser.

Desværre er tallene ikke helt til at sammenligne med de tal, som DR Medieforskning offentliggjorde i deres rapport fra tidligere i år – som jeg omtalte i vol. 32. Fx er de britiske tal opgjort per måned mens de danske er opgjort pr. uge.


Og det var så enden på en lidt mere løs udgave af Podcasts & podcasting. Jeg håber det kunne bruges, selvom det er lidt noget andet end vanligt.

Jeg satser på at vende stærkt tilbage i vanlig form tirsdag den 1. maj!

/Søren Hugger Møller
twitter.com/spiri