Kategorier
Ikke kategoriseret Podcasts & podcasting

Podcasts & podcasting vol. 16 – Alle gode gange tre

Som modtager af dette nyhedsbrev, er der nok en vis sandsynlighed for, at du allerede har stiftet bekendtskabe med den danske podcastduo Third Ear. Om ikke andet fordi jeg har nævnt dem i sidebemærkninger i tidligere udgaver af Podcasts & podcasting, men også fordi de er blandt de mest populære danske podcastproducenter.

I den forgange uge udgav Krister Moltzen og Tim Hinman, som de to bag Third Ear hedder, en ny miniserie på tre afsnit, som dykker ned i sagen om de forsvundne katte på Bornholm. Nogen husker måske, at den var oppe i medierne tidligere på året. Third Ear er nok især kendt for de serier de har udgivet under deres samarbejde med Politiken, som blev etableret i 2015 og indledt med serien “Livet på Mars”. Den mest omtalte serie fra dette samarbejde er uden tvivl “Kvinden med den tunge kuffert”, som kørte i løbet af sensommeren og efteråret 2016 og som tog nogle ret spændende drejninger undervejs. Men inden da havde de bl.a. også lavet den virkeligt fængende og stærkt anbefalelsesværdige serie “Ringbindsattentatet”, som tager fat i en gammel kriminalsag fra 80’erne.

Men Krister og Tim har faktisk produceret podcasts under Third Ear-navnet siden 2009 og der er mange guldkorn gemt blandt disse tidlige produktioner. Jeg vil her fremhæve to, som er mine personlige favoritter og som jeg ynder at anbefale.


Modsat de nyere produktioner, som Third Ear har lavet i samarbejde med Politiken, så var de tidligere episoder ikke bygget op som serier. Det var derimod historier, som blev afsluttet på et enkelt afsnit, af omkring en times varighed. Og her bryder min anbefaling så alligevel lidt dette mønster. For omend det ikke er en decideret serie, så er det to historier, som har et markant overlap. De er til gengæld også produceret med fire års mellemrum, så at kalde det et decideret serie vil nok også være at stramme den.

Min anbefaling bliver en smule bagvendt, for jeg hørte faktisk personligt anden del af historien først, dengang den lige var udkommet. Selvom jeg har lyttet til podcasts i rigtig mange år efterhånden, så var jeg ikke helt fremme og med på beatet, hvad angår Third Ear. “I et forhold med” var derfor noget af det første Third Ear jeg hørte tilbage i 2013, hvor den udkom. Den gjorde så stort et indtryk på mig, at jeg faktisk stadig husker, hvordan jeg gik rundt i området omkring Ingolfs Allé og Sundbyvester Plads på Amager i København, da jeg hørte den!

“I et forhold med” handler om en dansk berygtet bedrager, som har huseret i mange år og stadig gør det. Casper Rieper-Holm, som han hedder, har senest været omdrejningspunkt for en dobbeltudgave af DR’s Kontant. Third Ear graver i denne episode ned i en helt specifik sag, hvor Casper Rieper-Holm har forført en kvinde og bl.a. optaget banklån i hendes navn, ved hjælp af falske underskrifter. Hele sagen er vildt spændende fortalt og bygger i høj grad på interviews med den forurettede kvinde selv.

Men inden du kaster dig over “I et forhold med”, så skal du lige have anden – som jo så i princippet er første – del af min anbefaling. Er du stadig med…? Godt, for Casper Rieper-Holm har været i Third Ears søgelys før. Rent faktisk i en af de allerførste episoder de lavede tilbage i 2009. Denne episode bærer den ligefremme titel “Rieper-Holm-Sagen” og beskæftiger sig med Casper Rieper-Holms bedragerier i bredere forstand. Selv hørte jeg først denne episode i november sidste år. Det er helt på niveau med “I et forhold med”! Og hvis ikke du har hørt nogen af dem endnu, så synes jeg bestemt du skal begynde med begyndelsen, så at sige. 


Efter Third Ear indgik i samarbejdet med Politiken fik deres podcast nyt feed. Heldigvis fik det gamle feed, hvor de tidligere episoder kan findes, lov at overleve. “Rieper-Holm-Sagen” er episode 4 og “I et forhold med” er episode 27.

Third Ear: RSSApple PodcastsAndroidWeb

Og for en god ordens skyld får I også lige links til det nye Third Ear x Politiken: RSSApple PodcastsAndroidWeb

I øvrigt

Jeg har egentlig ikke det helt store under “I øvrigt” i denne omgang. Jeg vil dog lige benytte lejligheden til at anbefale den udgave af programmet 55 minutter, som min kollega på Radio24syv Emma Oehlenschläger, har lavet og som blev sendt i torsdags. Udsendelsen handler om forskelle på os danskere på tværs af landet. Emma, som er journalist bosiddende i København, rejser til Sønderjylland og besøger sin gamle efterskolekammerat Jørgen, som er konventionel mælkeproducent. Det er der kommet et rigtig fint og tankevækkende interview ud af!


Som altid er du mere end velkommen til at sende mig alle former for feedback vedrørende nyhedsbrevet. Svar blot på denne mail eller find mig på internettet et sted. 🙂

Og send gerne nyhedsbrevet videre, hvis du kender nogen du tror vil synes om det.

Næste Podcasts & podcasting kommer den 13. juni.

/Søren Hugger Møller
twitter.com/spiri