Kategorier
Ikke kategoriseret Podcasts & podcasting

Podcasts & podcasting vol. 13 – Venstredrejning

Jeg bruger podcasts som underholdning i høj grad. Jeg får bestemt også meget viden og mange nyheder via min podcastlytning, men underholdning fylder rigtig meget. I visse tilfælde kan man både blive godt underholdt og blive klogere samtidig og det er jo et eller andet sted rimelig win-win!


For relativt nylig fik jeg ørerne op for podcasten The Last Podcast on the Left. Navnet (og titlen på denne udgave af Podcasts & podcasting) til trods er det ikke en politisk podcast. The Last Podcast on the Left består af tre amerikanske komikere/skuespillere, som på ugentlig basis gennemgår forskellige historiske sager inden for kriminalitet og paranormal aktivitet og beslægtede temaer. De enkelte sager behandles typisk over 3-4 episoder. Der er altså tale om små serier i serien, så at sige.

Jeg har faktisk kun hørt én af disse serier indtil videre, men den alene synes jeg er god nok til at gøre sig fortjent til en anbefaling! Det er altså denne ene serie, som min anbefaling i denne udgave af Podcasts & podcasting handler om, men jeg beholder absolut mit abonnement på The Last Podcast on the Left og vil utvivlsomt lytte mere i fremtiden! Omtalte serie handler om Scientology, nærmere bestemt stifteren heraf, L. Ron Hubbard. Scientology er i sig selv et virkelig interessant emne, og Third Ear lavede sidste år en serie om en danskers vej ind i og ud af sekten. Bestemt også et lyt værd. I The Last Podcast on the Left fokuserer de som sagt mere på L. Ron Hubbard og skabelsen af Scientology, hvilket bestemt ikke gør det mindre spændende!

L. Ron Hubbards historie er historien om en mere eller mindre vanvittig mand, som levede størstedelen af sit liv på en perlerække af løgne, som hver især bragte ham de særeste steder hen. Han var bl.a. forbi den amerikanske hær, hvor han for blot at tage et par eksempler, var ved at starte en krig med Mexico og bekæmpede et stort magnetfelt i Stillehavet med en helt vanvittig mængde dybvandsbomber fra et antiubådsfartøj, som han var befalende over. Alt dette fandt vel at mærke sted før, han for alvor kastede sig over hele Scientology-tingen. Det siger nok sig selv, at en historie som L. Ron Hubbards nærmest tigger og beder om at blive gjort lidt grin med og det gør gutterne i The Last Podcast on the Left på fornemste vis! En væsentlig del af podcastens DNA er humoren og man fornemmer som lytter virkelig, at der er en god kemi mellem de tre værter, hvilket bidrager til den gode stemning og gør, at man som lytter føler sig godt underholdt og inddraget i samtalen.

The Last Podcast on the Left er et sammensurium af en lidt løs samtale blandt tre venner, skøre imitationer/rekonstruktioner af scener fra historierne og hysteriske latterudbrud og tangenter som værterne drøner ud af. Dog aldrig længere ud end at samtalen kan føres rimelig elegant tilbage på sporet. Det kan måske lyde rodet, men jeg synes det fungerer! Og samtidig kædes det hele sammen med en grundig research af de enkelte sager, så man rent faktisk også lærer noget mens man lytter.

Jeg vil ikke sidde her og lægge hovedet på blokken og påstå, at alt hvad de siger er 1:1 som det står i historiebøgerne eller at du skal bruge The Last Podcast on the Left, som eneste kilde i et skoleprojekt, men jeg har indtryk af at de i hvert fald funderer sig i virkeligheden.

Der er i alt fire dele i serien om L. Ron Hubbard og de er blevet bragt fra den 9. marts og de efterfølgende tre torsdage. Jeg linker til alle fire episoder på podcastens website herunder, hvor du også kan finde links til at abonnere i din podcast-app, hvor episoderne naturligvis også kan findes.

Her finder du The Last Podcast on the Left: AndroidApple PodcastsRSSWebsite.

Links til de fire episoder om L. Ron Hubbard: Grub HubbardDianeticsScientology beginsSea Org.

I øvrigt

Som noget nyt vil jeg her til sidst i nyhedsbrevet kort nævne nogle ting der er sket i podcastverdenen siden sidste gang jeg skrev til jer. Det kan faktisk være nærmest  hvad som helst, der relaterer sig til podcasting. Noget jeg synes er værd at nævne, men som ikke har været stort nok til, at jeg kunne fylde et helt nyhedsbrev med det. Jeg håber det kan give dig som læser endnu mere værdi og jeg vil naturligvis sætte meget stor pris på, at du skriver til mig hvad du synes om tiltaget – er det noget jeg skal blive ved med?

Her får du denne omgangs “I øvrigt”: 
Apple gør klar til at droppe iTunes-navnet og vil fremover brande alle deres podcast-produkter som “Apple Podcasts”. Det giver god mening for Apple, at strømline deres branding da det til tider har været en smule forvirrende at vi både har haft iTunes og Podcasts-app’en, som to separate ting selvom de i bund og grund bare er to indgange til det samme indhold. Og musikdelen af iTunes er jo også allerede blevet skilt ud i Apple Music. Endnu vigtigere er det nok også et tegn på, at Apple begynder at pusle med hvad end det er Eddy Cue hintede omkring i februar (se vol. 9).

Dagbladet Information har lanceret “Radio Information”. Det er ikke en radiostation, som navnet kunne antyde, men derimod en ugentlig podcast, hvor redaktionens journalister på en halv times tid opsummerer ugens nyhedsbillede, som det så ud i avisen. Jeg har endnu kun hørt en enkelt udgave, så jeg føler mig ikke rustet til at give en anbefaling eller ej endnu. Men jeg synes vældig godt om den grundlæggende tanke bag. Kurateringer og kondenseringer af nyhedsstrømmen bliver kun vigtigere i en verden hvor vi bombarderes af input fra alle sider. Det er af selvsamme årsag, at jeg sætter stor pris på Føljeton. Og så er det jo selvklart, at jeg sætter pris på, at se dette koncept ført ud i livet via podcastmediet også. Radio Information udkommer hver lørdag.


Det var alt for denne gang. Podcasts & podcasting ligger klar i din indbakke igen tirsdag den 2. maj.

/Søren Hugger Møller
twitter.com/spiri