Kategorier
Ikke kategoriseret Podcasts & podcasting

Podcasts & podcaasting vol. 20 – Humlen i det hele

Så er Podcasts & podcasting tilbage fra sommerferie! Jeg håber at I har klaret jer med den manglende udgivelse for 14 dage siden. Så har I jo haft det ekstra tid til at lytte til podcasts. 😉

Denne udgave af nyhedsbrevet skal handle om noget jeg er måske næsten lige så glad for, som podcasts. Nemlig øl!

Til trods for min interesse for begge felter, så er jeg faktisk ikke ret velbevandret ud i ølpodcasts. Men i løbet af sommeren har jeg fået ørerne op for en skøn lille dansk lokal en af slagsen, som har ret meget at byde på. Også bryster de sig endda også af at være Danmarks første ølpodcast!

Det drejer sig om podcasten “Jagten på den perfekte smagsoplevelse”, som beværtes af de to brygmestre Claus Hastrup og Lasse Philipsen fra mikrobryggeriet Frederiksberg Bryghus. Som en lille sidebemærkning havde jeg faktisk slet ikke hørt om Frederiksberg Bryghus, før jeg hørte podcasten her – men jeg skal afgjort have smagt nogle af deres produkter! 

Men tilbage til podcasten. Som titlen lægger op til, så er temaet for podcasten ikke blot øl alene. Serien handler om at de to bryggere med hjælp fra forskellige gæster undersøger, hvad der egentlig skaber “den perfekte smagsoplevelse”. Udgangspunktet er naturligvis øl og der bliver nørdet mange detaljer om forskellige øltyper og bryggemetoder. Men der bliver også plads til andre smagsrelaterede emner. For eksempel gin! Den danske skaber af Gin-mærken Geranium, Henrik Hammer, er således gæst i en episode, hvor der både bliver nørdet spiritus, krydderurter og smagsoplevelser på mange andre planer.

Serien byder også på lidt historiske perspektiver, både i nyere tid med historien bag Frederiksberg Bryghus, men også længere tilbage. Kaspar Rostrup, som er instruktør af DR’s serie Bryggeren, som rullede over skærmen i 1996, er således gæst i en episode, som bl.a. kigger nærmere på Carlsbergs historie.

Serien bærer hele vejen igennem præg af, at det er nogle virkelige entusiaster, vi har med at gøre! Både de to værter og de gæster de har fundet brænder tydeligvis for det de har med at gøre, og det afspejler sig også i podcasten. Man føler i langt højere grad, at man er tilhører til en samtale blandt dedikerede entusiaster end man føler sig som lytter til et produceret “radioprogram”. Og det synes jeg fungerer virkelig godt i denne sammenhæng. Ikke mindst fordi det hyggelige stemning er holdt på et niveau, hvor der stadigvæk er taget det hensyn, at det er en podcast der produceres og at indholdet derfor skal give mening for en udenforstående lytter.

Du finder “Jagten på den perfekte smagsoplevelse” her: webAndroidRSSApple Podcasts

I øvrigt

Det er ikke fordi jeg har en voldsomt masse ekstra her efter ferien, men der er da lige et par ting jeg vil nævne.

Spotify optrapper deres satsning på podcasts ved at lave markedsføringsaftaler, som betyder, at Spotify indrykker annoncer for specifikke podcasts mod at disse podcastproducenter til gengæld nævner Spotify i deres podcasts. Det er et ret interessant tiltag, både set i forhold til udbredelsen af kendskabet til podcasting, men også i forhold til måske at kunne rykke ved Apples dominans.

Tidligere på sommeren meldte en række af de store amerikanske podcastproducenter ud, at de mener at  vi vil se et “boom” inden for podcastreklame i år. Som overskriften på artiklen med en vis sarkasme påpeger, så skal det nok tages med et gran salt, når dem der kommer til at tjene pengene, siger, at et marked vil vokse. Men det er trods alt ikke hevet totalt ud af den blå luft. 


Jeg håber, at I har haft en god sommer. Podcasts & podcasting er nu tilbage på sin vanlige 24-dages-frekvens, hvilket betyder, at næste udgave udkommer tirsdag den 22. august.

/Søren Hugger Møller
twitter.com/spiri